Fysio-pilates

Fysiopilates er en pilatestræningsform som er udviklet af fysioterapeuter. Øvelserne fokuserer på træning af alle muskler, der har indflydelse på rygsøjlens stilling. Specielt trænes mavens og ryggens muskler foran og bag rygsøjlen – det såkaldte muskelkorset. Derudover trænes bækkenbundsmusklerne samtidigt med at der er fokus på respirationsmusklerne.

Formålet med øvelserne Øvelserne ”genopbygger” den naturlige stilling i rygsøjlen, nedsætter unødige spændinger i kroppen og sidst men ikke mindst øger kropsbevidstheden.

Øvelserne udføres på måtte i forskellige stillinger med egen kropsvægt og forskellige redskaber, såsom f.eks. pilatesbolde, elastikker og små vægte. Nøgleordet i fysiopilates er kvalitet i bevægelserne, som koordineret med åndedrættet sætter krop og sind i uadskilleligt samspil.

Målgruppen
Fysiopilatestræning kan laves af alle voksne uanset form eller alder. Ikke alle skal lave de samme øvelser, men alle kan være med på eget niveau. Fysiopilates er et af de mest skånsomme træningssystemer og risikoen for skadespåvirkning er minimal, så længe træningen foregår forsvarligt afpasset til den enkelte. Der trænes på små hold af 3-6 deltagere.

Bemærk at der ikke ydes tilskud fra sygesikringen til fysiopilatestræningen. Dog er det stadig  muligt at få tilskud fra Danmark.